Ninette ten Bosch | Specialisatie/samenwerking | Voorbeelden/projecten | Contact/offerte | Adres/route
 

Ninette ten Bosch restaureert allerlei soorten meubelen en objecten, uit verschillende stijlperioden, zolang ze voornamelijk uit hout zijn vervaardigd. Ze heeft zich gespecialiseerd in het herstellen van problemen op het gebied van kleur en afwerking. Denk bijvoorbeeld aan kringen en vlekken op een tafel, UV-verkleuring van een secretaire die jaren bij een raam heeft gestaan, een kabinet dat door de tijd heen een grijzige waas heeft gekregen, een versleten afwerklaag, en ga zo maar door.

        

In hetzelfde atelier werkt Hanneke Rijks, expert in het oplossen van constructieve problemen. In de praktijk werken de twee restauratoren dikwijls samen om de twee specialisaties te combineren tot een goed en  verantwoord resultaat.  

 

Aanverwante disciplines:

Ook wordt er veel samengewerkt met restauratoren uit andere disciplines. Over de jaren heen is er een uitgebreid bestand ontstaan van collega's uit aanverwante disciplines zoals papierrestauratoren, vergulders, houtsnijders, metaalrestauratoren, stoffeerders, etc.

Indien het voor een project van belang is kunnen onderzoeken bij laboratoria worden gedaan, bijvoorbeeld om een pigment of opbouw van afwerklagen te determineren. Dit geeft inzicht in de geschiedenis van het meubel en kan behulpzaam zijn bij het kiezen van de beste aanpak voor behoud of behandeling.

 

Links:

Robert Schreuder voor 19de eeuws antiek, Napoleontica en Grand Tour souvenirs

 

 

 

Ruth Visser voor klassieke stoffering

 

 

 

 

Het Huys ten Donck: een unieke locatie voor een bijzondere bijeenkomst, photoshoot of evenement.

Stichting Ebenist organiseert jaarlijks een symposium op het gebied van hout- en meubelrestauratie. Het doel van de stichting is verdieping en verbreding van vakkennis en het leggen van contacten binnen de beroepsgroep van meubelrestauratoren en aanverwante disciplines. Het beoogt de communicatie en discussie binnen de beroepsgroep te bevorderen. Daarnaast hoopt Stichting Ebenist als platform te fungeren voor contacten met externe experts, leveranciers en onderzoekers. Dit komt ten goede aan het niveau van de restauratie- en conserveringswerkzaamheden aan het culturele erfgoed.